Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Buiten kantoortijden zijn we bereikbaar via whatsapp of e-mail.

Buiten kantoortijden zijn we bereikbaar via whatsapp of e-mail.

0478 70 05 10 024 844 98 43

Wonen in Cuijk | VIND Makelaardij

Wonen in Cuijk

Groen, gezellig, ondernemend en recreatief!

Met ca. 25.000 inwoners en veel recreatiemogelijkheden is Cuijk fantastisch om te wonen. Het dorp bruist omdat het is voorzien van alle nodige voorzieningen. Cuijk kent een hechte gemeenschap die actief is in diverse verenigingen. Omringd door water en natuur geniet je altijd op fietsafstand van de omgeving.

Wil jij wonen in Cuijk? Lees dan snel verder of neem contact met ons kantoor op.

Wonen in Cuijk

Cuijk is een kern met een centrale rol in de regio. Wonen, werken en recreëren kan hier allemaal. Door de A73, de treinverbinding met Nijmegen en Venlo én de Maas heeft Cuijk ook in de toekomst veel potentie. Veel mensen uit de regio willen graag in Cuijk wonen. Dit komt voornamelijk door de faciliteiten die het grootste dorp uit de regio biedt. Al het genot van stedelijke faciliteiten maar dan met een dorpse gezelligheid en natuur om de hoek.

Meer informatie over wonen in Cuijk: Kijk op www.cuijkwoont.nl

Geschiedenis van Cuijk

Vroeger was Cuijk een geïsoleerd dorp in de regio maar door de aanleg van een treinverbinding (1883) groeide het dorp snel. De bereikbaarheid nam toe en door de ligging aan de maas kon de tabak- en sigarenindustrie floreren.
Heel herkenbaar voor Cuijk is de Sint-Martinuskerk.  Al vanaf de hoge heidegronden bij Mook is de kerk met haar twee torens te zien. Ontworpen door Caspar Franssen en gebouwd tussen 1911-1913.

Woningen in Cuijk

Cuijk kent verschillende wijken met elk haar eigen specifieke kenmerken. Uiteraard is er een levendig centrum met veel appartementen of kleinere woningen. De wijk Padbroek is groen door het behouden van grote delen van de Bossen terwijl bij de Kraaijenbergse plassen veel water te zien is. Een aantal omringende kernen zoals Katwijk en Beers liggen zo dichtbij dat ook vanuit daar het centrum van Cuijk met de fiets te bereiken is.

In Cuijk wonen ca. 25.000 in zo’n 10.900 huishoudens. Zoals in praktisch elke regio van Nederland is ook hier een tekort aan woningen. Hierdoor is ook in Cuijk de vraag groter dan het aanbod.

De gemeente Cuijk biedt via het SVn een drietal leningen voor het verduurzamen van uw woning. Meer info: KLIK HIER. Een starterslening is in Cuijk vooralsnog niet beschikbaar. Per 2020 moet deze volgens verschillende nieuwsberichten wel weer beschikbaar zijn.

Faciliteiten in Cuijk

Cuijk is omringt door water dus recreëren kan daar niet ontbreken. Geen zin in water? Dan ga je lekker in het centrum op het terras genieten van een Hollands zonnetje.

Uiteraard beschikt Cuijk nog over basisscholen, middelbare scholen en een MBO opleiding. De directe treinverbinding met Venlo en Nijmegen zorgt ervoor dat ook scholen als de HAN en de Radboud Universiteit binnen korte reisafstand liggen.

Voor iedere doelgroep kent Cuijk avondvullende programma’s. Uit eten Bij lunchroom De Dom, uit eten bij ’t Zusje of een avondje stappen bij D’n Dino. Het kan allemaal.

Extra trots is Cuijk op haar nieuwe (verbouwde) schouwburg. Bijna dagelijks zijn hier voorstellingen waardoor je kan genieten van cultuur, eten en drinken. Geen zin in live cultuur? Dan heeft Cuijk ook een bioscoop waar ze tijdens de film serveren.

Verenigingsleven Cuijk

Zin om nieuwe vrienden te ontmoeten? Cuijk kent een levendig en actief verenigingsleven. De bekendste is misschien wel JVC Cuijk. Niet meer actief op het hoogste niveau maar nog altijd een gerespecteerde amateur voetbalclub. Geen voetbalfan? Cuijk kent ook wielrenverenigingen, vechtsport verenigingen een korfbalvereniging en dansclubs.

Feesten doe je natuurlijk tijdens carnaval. Cuijk kent verschillende carnavalsverenigingen. Het meest bekend is de Cuijkse kermis van de jaarlijkse Kuukse kroegetocht.

Natuur rondom Cuijk

Het dorp is omringd door prachtige bossen met heidevelden. Verschillende wandelroutes en fietsroutes laten je gratis recreëren in de buurt van je eigen huis. Met de maas aan de rand van het dorp en de Kraaijenbergse plassen in je achtertuin geniet je hier het hele jaar van de omgeving.

Wil jij het hele jaar op de hoogte blijven van Cuijk? Houd dan “Bezoek Cuijk” in de gaten.

Makelaar Cuijk

Wonen in dit mooie dorp? Neem dan contact op met VIND Makelaardij.

Iedereen kan wonen, werken, leven en recreëren in Cuijk!

Contact

Stuur ons een bericht

Heb je een vraag? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op.

0478 70 05 10 info@vindmakelaardij.nl 024 844 98 43
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×