Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Buiten kantoortijden zijn we bereikbaar via whatsapp of e-mail.

Buiten kantoortijden zijn we bereikbaar via whatsapp of e-mail.

0478 70 05 10 024 844 98 43

Wonen in Gennep | VIND Makelaardij

Wonen in Gennep

Bedrijvig, Limburgs gezellig en omringd door Natuur.

Met bijna 10.000  inwoners is Gennep logischerwijs een groot dorp te noemen. Echter, het is een stad! Al ruim 700 jaar. Gennep is de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente. Hier woon je in relatieve rust, voorzien van alle voorzieningen die je kan wensen. Gennep kent een hechte kern die zich verenigt zodra er iets georganiseerd wordt.

Wil jij wonen in Gennep? Lees dan snel verder of neem contact met ons kantoor op.

Wonen in Gennep

Als je gaat wonen in Gennep, woon je in een fraai dorp aan de maas. Althans, Gennep is officieel een stad. Het was circa het jaar 1300, toen Gennep de stadsrechten verwierf. Duitsland ligt letterlijk op loopafstand en met de bus of auto sta je binnen een half uur in zowel Nijmegen als Venlo. Veel mensen uit de regio willen graag in Gennep wonen. Dit komt voornamelijk door de faciliteiten die het grootste dorp uit de regio biedt. Al het genot van stedelijke faciliteiten maar dan met een dorpse gezelligheid en natuur om de hoek.

Meer informatie over wonen in Gennep: Kijk op Visit Noord-Limburg.

Geschiedenis van Wonen in Gennep

Gennep kent een rijke en lange geschiedenis. Er zijn al restanten van bewoning gevonden, van vér voor de Romeinse tijd. bij Gennep komen twee rivieren samen, waardoor twee belangrijke reisroutes hier vroeger samen kwamen. In 1597 is het grootste deel van Gennep verbrand. Het Pinakelhuis bleef echter staan en is nu een prachtig bewaard gebleven rijksmonument.

Zoals in de hele regio is ook in Gennep hard gevochten tijdens de WOII. Inmiddels is Gennep meer dan 75 jaar bevrijdt.

Woningen in Gennep

In Gennep is letterlijk voor iedereen wel iets te vinden. Starterswoningen zijn in Gennep goed te vinden, evenals grotere vrijstaande huizen op een fraai perceel. In de kern woon je in de gezellige drukte, terwijl je op enkele kilometers uitkijkt over het groen.

De gemeente Gennep biedt via het SVn een drietal leningen voor het verduurzamen van uw woning. Meer info: KLIK HIER. Een starterslening is in Gennep ook beschikbaar. Meer informatie over de starterslening? Klik dan HIER

Faciliteiten in Gennep

In Gennep heb je letterlijk alles voor handen. Supermarkten, scholen, horeca en winkels. Alles is in Gennep aanwezig. Sterker nog, in Gennep zijn 3! supermarkten. Belangrijk voor gezinnen is dat in Gennep zowel een basisschool als een middelbare school is. Ná de middelbare school gaan de meeste kinderen uit Gennep naar Venlo of Nijmegen. Of verder weg, en dan op kamers.

Verenigingsleven Gennep

Zin om nieuwe vrienden te ontmoeten? Gennep kent een levendig en actief verenigingsleven. Voetballen doe je bij Vitesse08. Geen voetbalfan? Dezelfde club kent ook een atletiek tak. Verder heb je er volleybal en Basketbal. Ben je geen sporter? Dan is er ook veel te doen op het gebied van muziek, scouting of andere hobby’s.

Feesten doe je natuurlijk tijdens carnaval. Bekend is ’t Bombakkes, of de Waggelaars.

Natuur rondom Gennep

Als je van natuur houdt, moet je in Gennep wonen! Aan de voet van de Maas en omringd met natuurgebieden. Meer informatie hierover vindt je op de website van Ontdek Gennep. De Maasheggen zijn natuurlijk het meest bekend. Dit gebied staat niet voor niets op de Unesco werelderfgoed lijst. De Maasduinen en het Niersdal zijn ook zeer indrukwekkend.

Wonen in Gennep? Neem contact op met onze Makelaar Gennep

Wonen in dit mooie dorp? Neem dan contact op met VIND Makelaardij.

Iedereen kan wonen, werken, leven en recreëren in Gennep!

Contact

Stuur ons een bericht

Heb je een vraag? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op.

0478 70 05 10 info@vindmakelaardij.nl 024 844 98 43
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×