Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Buiten kantoortijden zijn we bereikbaar via whatsapp of e-mail.

Buiten kantoortijden zijn we bereikbaar via whatsapp of e-mail.

0478 70 05 10 024 844 98 43

Wonen in Overloon | VIND Makelaardij

Wonen in Overloon

Groen, gezellig, ondernemend en recreatief!

Met ca. 4.000 inwoners en diverse vakantieparken is Overloon ondernemend en recreatief. Het dorp leeft en is daarom nog altijd voorzien van alle nodige voorzieningen. Overloon kent een hechte gemeenschap die actief is in diverse verenigingen. Omringd door bossen geniet je altijd op fietsafstand van de natuur.

Wil jij wonen in Overloon? Lees dan snel verder of neem contact met ons kantoor op.

Wonen in Overloon

Overloon is een dorp waar veel te beleven is. Er wordt nog altijd veel geïnvesteerd en dat zorgt er voor dat het dorp nog steeds groeit.

Al jaren lang is Overloon een van de mooiste dorpen van de gemeente Boxmeer.  Er is relatief veel vrijstaand gebouwd en het is er groen. De meeste woningen beschikken over een prettige voortuin waardoor de straten groen blijven. Omringd door bossen en van alle gemakken voorzien.

Geschiedenis van Overloon

Overloon is na de oorlog helemaal opnieuw opgebouwd. Hier is een van de allerheftigste veldslagen uit de tweede wereldoorlog uitgevochten. Met het Oorlogsmuseum en de Britse militaire begraafplaats wordt deze geschiedenis in leven gehouden. Het 14 oktoberplein is vernoemd naar de dag dat het dorp werd bevrijd. De geschiedenis van deze periode wordt levendig bijgehouden en overgedragen door het Oorlogsmuseum Liberty Park. Wil jij dit beleven? Klik dan HIER.

Woningen in Overloon

Jeugd heeft sinds kort ook meer kans om in Overloon te blijven wonen. CPO d’n Hof heeft inmiddels 2 projecten afgerond. Het aanbod starterswoningen is daardoor fors toegenomen. Ook aan ouderen wordt gedacht. Het nieuwe zorgcentrum van Pantein, dat in samenwerking met Kees van de Kroon is ontwikkeld, heeft haar deuren geopend en zorgt ervoor dat ook ouderen in het dorp kunnen blijven. Een unieke ontwikkeling in de regio waarbij een kleinschalige gemeenschap het samen voor elkaar krijgt krimp tegen te gaan.

Faciliteiten in Overloon

Overloon heeft een eigen basisschool. Gelet op het aantal inwoners en de groei die het dorp door maakt is het ook waarschijnlijk dat deze in de toekomst behouden blijft. Hierdoor kunnen de kinderen in dit dorp dichtbij naar school. Op ca 5km afstand van Overloon liggen diverse middelbare scholen. Het Metameer in Stevensbeek en het Raayland College in Venray. Het treinstation in het naastgelegen Vierlingsbeek heeft een directe verbinding met Gilde Opleidingen Venray (MBO), de HAN (HBO), Radboud Universiteit en het ROC in Nijmegen (MBO).

Wat Overloon uniek maakt in de regio is het toerisme. Met verschillende vakantieparken, goepsaccommodaties en campings zijn er veel bedden beschikbaar. Naast overnachtingen heeft Overloon 2 absolute trekpleisters voor een dagje weg: het Zoo Parc en het eerder genoemde Oorlogsmuseum. Dat heeft weer als gevolg dat ondernemers het in Overloon goed hebben. Onder anderen IJssalon Clevers, Grand Café Effe, Pannenkoekenhuis Museumzicht en Partycentrum Bos & Berg zorgen dat het dorp leeft. Daarnaast beschikt het dorp altijd nog over een eigen bakker, slager, bloemist en een gloednieuwe supermarkt.

Je leest het al. Met ca. 4.000 inwoners heeft Overloon een ontzettend levendig karakter. Dit zorgt er dan ook voor dat het dorp niet krimpt!

Verenigingsleven Overloon

Dat dit gemoedelijke dorp voor iedereen wat moois te bieden heeft blijkt wel uit het rijke verenigingsleven. Zo is er de florerende voetbalclub SSS’18 met moderne gebouwen en kantine. Muziek maken kan bij de Fanfare Vriendenkring, het Gilde of Freunde Echo. Diverse bands komen uit Overloon. Feesten doe je bij Carnavalsvereniging De Huibuuke. Verder is er een toneelvereniging, een koor, bibliotheek, bridge club en een dansvereniging. Naast voetbal is er een sporthal, volleybalvereniging, zijn er biljartkampioenschappen en is er zelfs een recent opgerichte rugby vereniging: O.R.C. Black Bulls

Natuur rondom Overloon

Het dorp is omringd door prachtige bossen met heidevelden. Verschillende wandelroutes en fietsroutes laten je gratis recreëren in de buurt van je eigen huis. Met de maas op fietsafstand en de Peel in je achtertuin geniet je hier het hele jaar van de omgeving.

Wil jij het hele jaar op de hoogte blijven van Overloon? Houd dan Overloon Nieuws in de gaten.

Makelaar Overloon

Wonen in dit mooie dorp? Neem dan contact op met VIND Makelaardij.

Iedereen kan wonen, werken, leven en recreëren in Overloon!

Contact

Stuur ons een bericht

Heb je een vraag? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op.

0478 70 05 10 info@vindmakelaardij.nl 024 844 98 43
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×