Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Buiten kantoortijden zijn we bereikbaar via whatsapp of e-mail.

Buiten kantoortijden zijn we bereikbaar via whatsapp of e-mail.

024 844 98 43 0478 70 05 10

Wonen in Venray | VIND Makelaardij

Wonen in Venray

Gezellig, groen en veelzijdig!

Venray is een prachtig dorp gelegen in het Noorden van Limburg tegen de Brabantse grens. Met 13 kerkdorpen en ca. 43.000 inwoners is het net een kleine stad. Venray heeft een gezellig en horecarijk centrum en is omringt door mooie natuur. In augustus is hier de grootste en meest gezellige kermis van Limburg te vinden met attracties voor jong en oud. Kortom het is een veelzijdig dorp met alle voorzieningen die je wenst te hebben.

Wil jij wonen in Venray? Lees dan snel verder of neem contact met ons kantoor op.

Wonen in Venray

Venray speelt een belangrijke rol in de regio. Het is de tweede grootste stedelijke kern van Noord-Limburg. Door de ligging van de A73 en het treinstation ben je binnen no-time in Nijmegen of Venlo. Wonen, werken en beleven kan hier allemaal. Je hebt hier alle faciliteiten die je binnen de regio nodig hebt en dat met de gezelligheid van een dorp. Omringt door mooie natuur gebieden zoals het Reindersmeer of de Geijsterse bossen, zo is er altijd een rustige omgeving te vinden waar je heerlijk kunt wandelen.

Geschiedenis van Venray

Venray kent een rijke geschiedenis. Zo is de kerktoren van de Grote Kerk verwoest tijdens de tweede wereldoorlog maar zijn alle beeldrijkdommen teruggevonden en in hun vroegere staat hersteld. Daarnaast heeft de psychiatrische zorg een groot aandeel gehad in de geschiedenis van Venray met het Sint Servatius instituut voor mannen en het Sint Anna instituut voor vrouwen. Ook is er het klooster Jerusalem waar de heilige Sint Oda heeft geleefd als kluizenaar, wie nu wordt gezien als de beschermheilige van het dorp.

Woningen in Venray

Venray kent een breed aanbod aan woningen. Er is voor iedereen wel iets te vinden. Van starters woningen tot prachtige vrijstaande huizen op een riant perceel. In de wijk de Brabander zijn ze volop bezig met nieuwbouw projecten en ook het Sint Anna terrein is zich aan het ontwikkelen als nieuwe wijk Annahaeghe waardoor het woning aanbod steeds breder wordt. t

Faciliteiten in Venray

De voorzieningen in Venray zijn goed geregeld. Zo heeft Venray meerdere supermarkten zodat je vanuit iedere wijk een winkel dichtbij hebt. Het centrum kent verschillende winkels en een rijke horeca. Er zijn meerdere basisscholen aanwezig in verschillende wijken, het Raayland College (middelbare school), en de Gilde Opleiding (MBO). Daarnaast zijn Venlo, Nijmegen en Eindhoven makkelijk met de bus en trein te bereiken waar onder andere de HAN (HBO, Nijmegen) en de Fontys (HBO, Eindhoven en Venlo).

Verenigingsleven Venray

Het verenigingsleven in Venray kent verschillende verenigingen. Zo heb je als Limburgs dorp de carnavalsvereniging De pielhaas. Ook kent Venray vele sportverenigingen zoals onder andere Voetbal, Hockey, Tennis, Atletiek, of een Boksclub. Heb jij een passie voor dans dan ben je bij Dizzy Dance op het juiste adres. Ben je niet zo van het sporten? Er is ook een schaak vereniging en scouting te vinden. Voor de ouderen zijn er zorgcentra waar je andere kan ontmoeten.

Natuur rondom Venray

Ben jij een echte wandelaar dan heb je aan Venray een prachtige omgeving. Op een 10 minuten rijden met de auto vind je de Geijsterse bossen waar je een heerlijke route kunt wandelen, klik hier voor een leuke route. Rij je nog een minuut of 15 door dan kom je uit bij het Reindersmeer waar je een grote en kleine ronde om een prachtig gelegen meer kan wandelen. In Venray zelf ligt het Oda Park waar je tijdens het wandelen kunt genieten van kust gemaakt door kunstenaren uit de buurt.

Makelaar Venray

Wonen in dit mooie dorp? Neem dan contact op met VIND Makelaardij.

Iedereen kan wonen, werken, leven en recreëren in Venray!

Contact

Stuur ons een bericht

Heb je een vraag? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op.

024 844 98 43 info@vindmakelaardij.nl 0478 70 05 10
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×