Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Nieuwbouw Overloon

De laatste ontwikkelingen

Er is al jaren een ernstige behoefte een Nieuwbouw in Overloon. Hier is VIND Makelaardij & Financieel Advies het volledig mee eens. Het is dan ook niet voor niets dat we nauw betrokken zijn bij alle ontwikkelingen in Overloon. Door de gemeente worden we vaak gevraagd naar onze mening over de woningmarkt in het dorp. We weten inmiddels dat de gemeente ambitieuze plannen heeft. De kans dat er op korte termijn gebouwd gaat worden is dus aanwezig. Op deze pagina houden wij je op de hoogte van de ontwikkelingen in Overloon.

Woningtekort Overloon

Het woningtekort beperkt zich niet tot Overloon. In heel Nederland is er een tekort aan (betaalbare) (huur)woningen. Dit komt omdat het traject om tot nieuwe bouwplannen en -initiatieven te komen simpelweg te lang duurt. Vaak wel 10 jaar! Bestemmingsplanwijzigingen en vergunningverlening moet vlotter, bezwaarprocedures korter en bouwprocessen sneller. Alleen dan slagen we erin om aan de vraag te kunnen blijven voldoen. Ook in gemeente Land van Cuijk en in Overloon is er  dus een woningtekort. Dit is uit een woonwensenonderzoek gebleken wat in 2019 mede in opdracht van, de inmiddels gefuseerde, gemeente Boxmeer is uitgevoerd. Twee belangrijke aandachtspunten uit dit onderzoek zijn:

Tekort aan kleine woning is het grootst

Dit geldt zowel voor huur- als koopwoningen en voor zowel woningen als appartementen. Het onderzoek geeft hiervoor een mogelijke verklaring, namelijk dat er steeds meer kleine huishoudens zijn. Denk hierbij niet alleen aan de jeugd, maar ook aan de senioren die kleiner en toegankelijker willen wonen. Of aan de gescheiden gezinnen waarbij al dan niet sprake is van co-ouderschap. De verwachting is dat de gemiddelde huishoudensgrootte in de toekomst verder zal dalen. Daarmee zal de vraag naar wat kleinere woningen waarschijnlijk toenemen.

Er is “theoretisch” een overschot aan grote koopwoningen

Nu zal je denken: “Theoretisch overschot?”. Dat dachten wij namelijk ook toen we het lazen. Het wil zeggen dat er in theorie ruim voldoende grote koopwoningen zouden zijn. Het probleem is echter: Die grote koopwoningen komen vooralsnog niet of slechts mondjesmaat op de markt. De praktijk is, zoals zo vaak, weerbarstiger dan de theorie. De bezitters van grote koopwoningen (veelal senioren) zijn vaak op zoek naar kleine(re) (levensloopbestendige) woningen die (zoals hierboven beschreven) niet of nauwelijks worden aangeboden.

Woningbouwopgave

De druk op de woningmarkt is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Dit zien we terug in de sterke stijging van de woningprijzen en de toegenomen druk op de sociale huurmarkt. De bevolkingsgroei en het aantal huishoudens (en de daarmee samenhangende woningbehoefte) ligt fors hoger dan eerder door de overheid ingecalculeerd. Er ligt dan ook een grote opgave om woningen toe te voegen en waar mogelijk nieuwe ontwikkelingen te versnellen. De gemeente heeft als wens om in Overloon in de periode tot 2021-2031 zo’n 215 woningen te realiseren en daar zijn ze druk mee bezig!

CPO Overloon

Samen met de dorpsraad zijn we bij VIND Makelaardij & Financieel Advies nauw betrokken bij de ontwikkelingen rondom de CPO. Wij hopen, net zoals veel inwoners van Overloon, dat er snel nieuwe bouwprojecten van de grond kunnen komen. Hierbij is het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met de daadwerkelijke woonbehoefte in Overloon. Naast starterswoningen moet er volgens ons ook aandacht zijn voor levensloopbestendige (senioren)woningen. Meer over CPO3 lees je hier.

Nieuwbouwproject Heldersveld

Op 2 november maakte ontwikkelaars JAVO Vastgoed en Bouwmij Janssen bekend dat er in Overloon op het gebied tussen de Pasveldweg, Helderseweg en Zandstraat ruimte is om ongeveer 100 woningen te bouwen. Dit moeten verschillende soorten woningen worden zoals rijwoningen, levensloopbestendige woningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen, sociale huurwoningen en bouwkavels. Door middel van een prijsvraag, waarbij de winnaar een geldbedrag aan een Overloonse vereniging mocht schenken, werd de naam voor het project bedacht: Heldersveld. Een prachtige naam voor dit project. De locatie is namelijk altijd een ‘veld’ geweest waar aardbeien, asperges en nog veel meer op heeft gestaan. Daarnaast ligt het project aan de welbekende Helderseweg. Op deze pagina houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom dit nieuwbouwproject.

Er zitten dus genoeg kansen aan te komen voor nieuwbouw in Overloon. Wil jij op de hoogte gebouwen worden van de ontwikkelingen? Meld je dan aan via onderstaande knop.

Denk je aan nieuwbouw? Denk dan ook aan VIND Makelaardij en VIND Financieel Advies. We helpen je met een zorgeloze verhuizing, van hypotheek tot aankoop.

Wil je van alles als eerste op de hoogte zijn? Meld je dan zeker aan voor onze nieuwsbrief waarin we je o.a. maandelijks op de hoogte stellen van het laatste woonnieuws en delen wat er binnenkort in de verkoop komt.

En volg ons natuurlijk ook op Instagram en Facebook!

Geen zorgen, daar zorgen wij voor!

Meld je aan
Contact

Stuur ons een bericht

Heb je een vraag? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op.

043 204 15 43 info@vindmakelaardij.nl info@vindmakelaardij.nl 0478 70 05 10
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×