Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Renteaftrek ongemoeid

Het nieuwe regeerakkoord is bekend. Althans, de tweede kamer moet hier nog over debatteren. Omdat dit slechts een formaliteit lijkt delen we bij deze de twee belangrijkste punten voor de woningmarkt. En tot slot hebben we nog een hoopvol bericht voor starters.

1. de renteaftrek blijft ongemoeid

De geruchten waren hardnekkig maar na verschillende kabinetsperioden waarin de renteaftrek verder is beperkt, zou deze nu ongemoeid moeten blijven. De geruchten voor een verdere inperking kwamen vooral uit de hoek van Europa, in combinatie met het coronaherstelfonds. En aangezien dáár nog geen duidelijkheid over is houden wij nog even een slag om de arm.

Overigens is in de huidige regeling omtrent renteaftrek al zo dat deze jaarlijks terug loopt. Hier hebben alleen de hoge inkomens last van. De aftrekbaarheid loopt langzaam terug naar 37,10%. Dit is gelijk aan het belastingtarief dat men betaalt over een inkomen tot €68.508,-. De aftrekbaarheid maakt aankomend jaar een een-na-laatste stapje terug, naar 40%.

2. verhuurdersheffing wordt geschrapt

Eindelijk goed nieuws vanuit Den Haag. De verhuurdersheffing wordt geschrapt. Deze discutabele maatregel stamt nog uit 2012, toen de economische crisis werd bezworen met bezuinigingen. Het heeft er regelrecht voor gezorgd dat woningcorporaties gestopt zijn met grootschalig bouwen. De belastingdruk op hun huurinkomsten (zo’n 2mrd in totaal), moest immers jaarlijks afgedragen worden. Het afschaffen van deze verhuurdersheffing gaat gepaard met een plicht deze gelden te investeren in de bouw van (o.a.) extra woningen, renovatie van oude woningen en verduurzaming. Het gigantische woningtekort wordt hiermee mogelijk gedeeltelijk opgelost. Al zullen concrete bouwplannen die nu ontstaan nog jaren op zich laten wachten.

3. kabinet broedt op een nieuwe vorm van “premie-A” woningen

In het verleden werden er woningen met subsidie verkocht aan particulieren. Deze zogenoemde premie-A woningen zijn al lang niet meer beschikbaar maar voor de startersmarkt hint het nieuwe kabinet op een nieuwe vorm van subsidie voor starters. Dit gaan we natuurlijk met belangstelling volgen en als er nieuws is met jullie delen.

Contact

Stuur ons een bericht

Heb je een vraag? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op.

043 204 15 43 info@vindmakelaardij.nl info@vindmakelaardij.nl 0478 70 05 10
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×