Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Wat houdt de mededelingsplicht in voor mij als verkoper?

Categorie: Verkoop

Als verkoper van een woning of appartement heb jij een mededelingsplicht aan de koper. Dit wil zeggen dat jij informatie over het pand en het perceel moet delen. Het gaat dan over bouwkundige gebreken aan de woning of eventuele bijgebouwen. Ook heeft het betrekking op juridische aspecten zoals een erfdienstbaarheid, bijvoorbeeld in de vorm van een recht van overpad. Deze zijn terug te vinden in de eigendomsakte.

Om aan de mededelingsplicht te voldoen krijg je van ons een vragenlijst over de woning. Deze vul je zo goed mogelijk en naar waarheid in. Zijn er dingen die niet op de vragenlijst voorkomen maar wel benoemd moeten worden? Voeg deze dan toe aan de vragenlijst en geef het door bij de makelaar. De mededelingsplicht zorgt er niet alleen voor dat jij de koper zo goed mogelijk van informatie voorziet, maar dient er ook voor om jezelf in te dekken tegen eventuele aansprakelijkheid achteraf tegen de zogenoemde ‘verborgen gebreken’.

Naast een mededelingsplicht voor jou als verkoper is en ook een onderzoeksplicht voor de koper.

Contact

Stuur ons een bericht

Heb je een vraag? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op.

043 204 15 43 info@vindmakelaardij.nl info@vindmakelaardij.nl 0478 70 05 10
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×