Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Wat zijn ontbindende voorwaarden?

Categorie: Aankoop

Koop of verkoop jij een woning, dan zijn er enkele zaken waarvan af kan hangen op de koop of verkoop daadwerkelijk doorgaat. Dit noemt men de ontbindende voorwaarden. Deze worden opgenomen in de koopovereenkomst.

  • De koper kan een voorbehoud voor het verkrijgen van een financiering bij de geldvertrekker in de koopovereenkomst op laten nemen. Dit voorbehoud duurt in de meeste gevallen 6 weken. Als binnen deze 6 weken blijkt dat de koper de financiering niet rond kan krijgen en kan bewijzen hier alles aan te hebben gedaan, dan kan de koop worden ontbonden, zonder enige gevolgen.
  • De koper kan een voorbehoud verkoop eigen woning in de koopovereenkomst op laten nemen. Hiermee wil de koper verzekeren dat de koop enkel doorgaat als de eigen woning ook verkocht is.
  • De koper kan een voorbehoud bouwkundige keuring op laten nemen in de koopovereenkomst. De koper laat dan de bouwkundige keuring uitvoeren. Als de uit te voeren kosten hoger uitkomen dan het opgegeven bedrag, dan mag de koop door de koper worden ontbonden.
Contact

Stuur ons een bericht

Heb je een vraag? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op.

043 204 15 43 info@vindmakelaardij.nl info@vindmakelaardij.nl 0478 70 05 10
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×