Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Buiten kantoortijden zijn we bereikbaar via whatsapp of e-mail.

Buiten kantoortijden zijn we bereikbaar via whatsapp of e-mail.

0478 70 05 10

Wonen in Nijmegen | VIND Makelaardij

Wonen in Nijmegen

Bedrijvige en historische studentenstad

Met ruim 175.000 inwoners, 3 ziekenhuizen, een grote universiteit en HBO en grote bedrijven als NXP is Nijmegen mooier dan ooit. Wonen in Nijmegen is als wonen in een prachtige stad, met de charme van een dorp. Bewoners herkennen elkaars gezichten, de hele stad is met de fiets bereikbaar, maar het ontbreekt je aan niets.

Wonen in Nijmegen

Nijmegen. Een heerlijke studentenstad. Levendig, altijd iets te doen maar de inwoners hoor je nog geregeld zeggen dat het lijkt op een groot dorp. Je hebt hier alles wat je wil, dichtbij. Omgeven door het groen van de Ooijpolder, het water van de Waal en de bossen in Noord-Limburg ligt deze mooie oude stad. Uiteraard bekend van de Nijmeegse 4daagse. Met de A73, A50 en de A15 is er een directe ontsluiting naar Venlo, Eindhoven en de randstad.

Meer informatie over wonen in Boxmeer: Kijk op Visit Nijmegen.

Geschiedenis van Nijmegen

Hier woon je in de oudste stad van Nederland. De oude pont waarmee de waal werd overgestoken lag direct aan de huidige Waalkade. Later hebben de Romeinen de stad verder ontwikkeld. Onder andere de oude stadsmuren in het Kronenburgerpark en de Sint Anthoniuspoort zijn hier nog mooie overblijfselen van.

Daarnaast heeft Nijmegen in WOII zware verliezen geleden. De stad is gebombardeerd en hier zie je nog altijd de gevolgen van. Midden in het centrum zie je veel bouwwerken van ná 2045. Een mooi voorbeeld hiervan is de Stikke Hezelstraat. Hier is destijds de kerktoren bovenop gevallen. Tussen alle 100+ jaar oude gebouwen van de Lange Hezelstraat en de Grote Markt, zie je daardoor ineens de ’50 en ’60 bouwwerken van na de oorlog.

Woningen in Nijmegen

Nijmegen is booming. Dat zie je ook terug in een woningtekort. Ondanks forse nieuwbouw in Nijmegen Noord, hoogbouw in het centrum en het verbouwen van kantoren zoals het gebouw Estelle Residence. Meer informatie over het wonen in een van de Nijmeegse wijken lees je verder via de onderstaande links.

De gemeente Nijmegen biedt via het SVn een drietal leningen voor het verduurzamen van uw woning. Meer info: KLIK HIER. Een starterslening is in Nijmegen ook beschikbaar. Meer informatie over de starterslening? Klik dan HIER

Faciliteiten in Nijmegen

In Nijmegen is letterlijk alles. Meerdere winkelcentra in elke wijk. Scholen, MBO, HBO en Universiteit, allemaal in 1 stad. Recreëren doe je onder andere in het centrum, het Goffertpark, op het Waalstrandje of in een van de leuke straten in Nijmegen-Oost. Je hoeft werkelijk voor niets naar een andere stad!

Verenigingsleven Nijmegen

Zin om nieuwe vrienden te ontmoeten? Nijmegen kent uiteraard een levendig en actief verenigingsleven. De gemeente heeft een speciale website voor alle sportverenigingen in Nijmegen. Zoals het een grote studentenstad betaamt is er uiteraard ook een breed scala aan studentenverenigingen.

Natuur rondom Nijmegen

Nijmegen ligt direct aan de Waal. Loop je vanuit het centrum stroomopwaarts, kom je al binnen een paar minuten in de Ooijpolder. Aan de binnenkant van de dijk een natuurgebied, aan de buitenkant groene velden. Loop je liever in heuvelachtig gebied dan loop en fiets je bij de Kwakkenberg zo de bossen in richting Groesbeek.

Sporten kan ook goed in het bos Heumensoord.

Wijken in Nijmegen

 

Makelaar in Nijmegen

Wonen in dit mooie dorp? Neem dan contact op met VIND Makelaardij.

Iedereen kan wonen, werken, leven en recreëren in Nijmegen!

Contact

Stuur ons een bericht

Heb je een vraag? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op.

info@vindmakelaardij.nl 0478 70 05 10
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×