Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Veelgestelde vragen

Taxaties

Categorie: Taxaties

De taxateur komt naar de te taxeren woning toe om deze te inspecteren. Tijdens de inspectie kijkt de taxateur naar de bouwkundige staat van de woning, de algemene staat van onderhoud, de mate van luxe en doelmatigheid, het afwerkingsniveau, de energieprestatie en natuurlijk de vierkante meters. Vervolgens heeft de taxateur drie referentiepanden nodig om de taxatiewaarde te kunnen onderbouwen. Zodra het rapport klaar is, wordt deze ter validatie naar het NWWI toegestuurd.

Categorie: Taxaties

Een taxateur moet onafhankelijk zijn. Dit wil zeggen dat hij of zij niet betrokken mag zijn bij andere aspecten rondom de aankoop, verkoop of andere bemiddeling. Daarnaast mag de taxateur enkel binnen een straal van 20KM rondom het taxatiekantoor taxeren.

Heb jij een taxatie nodig, dan helpt VIND Makelaardij je graag. Deze vraag je gemakkelijk zelf aan via deze link. Twijfel je of onze taxateur de taxatie mag uitvoeren? Neem dan contact met ons op, dan zoeken wij het voor je uit.

Categorie: Taxaties

Een NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) taxatie is een taxatierapport opgesteld door een gecertificeerde taxateur aan de hand van een inspectie van het object. De taxateur kijkt onder andere naar de bouwkundige staat van de woning, de algemene staat van onderhoud, de mate van luxe en doelmatigheid, het afwerkingsniveau, de energieprestatie en natuurlijk de vierkante meters. Vervolgens heeft de taxateur drie referentiepanden nodig om de taxatiewaarde te kunnen onderbouwen. Zodra het rapport klaar is, wordt deze ter validatie naar het NWWI toegestuurd. Deze vorm van taxatie wordt veelal door de bank geacht bij het verkrijgen of aanpassen van een lening. Ook bij een echtscheiding dien je een NWWI taxatie aan te leveren.

Categorie: Taxaties

Een taxatierapport is een waardebepaling waarbij een gecertificeerde taxateur de woning komt inspecteren. De taxateur stelt vervolgens een rapport op wat door het NWWI gevalideerd moet worden. De taxatie is nodig bij de ver- of aankoop van een woning voor het verkrijgen van de financiering. Ook heb je een taxatie nodig bij het verlagen van de hypotheekrente of het verdelen van een boedel bij een echtscheiding.

Ben je op zoek naar een gecertificeerde taxateur? Dan helpt VIND Makelaardij je graag. Vraag je taxatie hier aan.

Categorie: Taxaties

Bij een waardebepaling komt de makelaar naar de woning toe om een waarde af te geven voor een (mogelijke) verkoop. Tijdens dit gesprek gaat de makelaar in op de verkoopstrategie. Bij een taxatie komt de makelaar bij de woning langs om deze te inspecteren en de taxatiewaarde vast te stellen. Deze waarde wordt onderbouwd aan de hand van een taxatierapport en wordt ter validatie naar het NWWI gestuurd.

Overweeg jij je woning te verkopen? Vraag dan een vrijblijvende waardebepaling aan. Heb jij géén verhuiswens, maar een taxatie nodig? Dan is VIND Makelaardij ook hier beschikbaar voor. Deze taxatie vraag je gemakkelijk hier aan.

Categorie: Taxaties

De kosten van een taxatie zijn van een aantal punten afhankelijk. Zo is een desktoptaxatie goedkoper dan een door het NWWI gevalideerd taxatierapport. Welke voor jou het meest geschikt is, hangt af van de voorwaarde van de geldverstrekker en wat je wat de taxatie gaat doen.

Het basistarief van een NWWI gevalideerde taxatie ligt op €750,- inclusief BTW. Hier kunnen aanvullende kosten bij komen. Wil jij weten wat een taxatie voor jou kost? Neem contact op met een van onze medewerkers.

Direct een taxatie aanvragen? Dan kan via deze link.

Contact

Stuur ons een bericht

Heb je een vraag? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op.

043 204 15 43 info@vindmakelaardij.nl info@vindmakelaardij.nl 0478 70 05 10
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×