Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Korting op je hypotheek

Banken geven duurzaamheidskorting in de vorm van een renteverlaging. Hiermee willen ze het kopen van een duurzame woning, of het verbouwen van een niet duurzame woning, stimuleren. Bovendien kan je voor zo’n energiezuinig huis méér lenen.

Kortom: een hogere hypotheek, lagere rente en dan ook nog in een moderne woning met lage energielasten. Win-Win!

Het is per bank verschillend wanneer je in aanmerking komt voor zo’n renteverlaging. Via VIND kunnen wij je daar perfect bij helpen. Je mag er rekening mee houden dat de woning in ieder geval volgens de recente bouwnormen gebouwd moet zijn. Dat wil zeggen een energielabel A. Of dat je investeringen doet die de woning daar dichter bij in de buurt brengt.

De rentekorting is veelal 0,2% op jaarbasis. Bij een gemiddelde hypotheek van €250.000,00 scheelt dat toch al €500,00 bruto per jaar aan rente!

Daarnaast kan je meer lenen dan voor een niet-energiezuinig huis. Voor een energiezuinige woning mag per definitie €9.000,00 extra gefinancierd worden, met 106% van de waarde van het pand als maximum. Ga je voor een nul-op-de-meter woning, dan mag je zelfs tot €25.000,00 extra lenen!

Als het huis al energiezuinig is, dan hoef je niet aanvullend te investeren. Maar ga je verbouwen, dan kan je deze extra lening stoppen in bijvoorbeeld:

  • Een nieuwe HR-ketel
  • Warmtepomp
  • Zonneboiler
  • Zonnecellen
  • Spouwmuurisolatie
  • Dakisolatie
  • Vloerisolatie
  • HR++ beglazing.

In een volgend nieuwsbericht leg ik uit welke subsidies hiervoor bestaan. Mogelijk kan jij dus nóg mooier wonen, voor minder maandlasten!

Contact

Stuur ons een bericht

Heb je een vraag? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op.

043 204 15 43 info@vindmakelaardij.nl info@vindmakelaardij.nl 0478 70 05 10
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×