Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Subsidie Energiebesparing (SEEH Subsidie)

Subsidie energiebesparing (SEEH Subsidie)

Wil jij je energieverbruik naar beneden dringen? Minder betalen aan energielasten en je woningwaarde laten stijgen? De investering om dat te bereiken is vaak hoog, maar de overheid betaalt vanaf nu weer een beetje met je mee.

De subsidie loopt op tot ongeveer 20% van de totale investering. De maximale subsidie is €10.000,00

Welke isolatiemaatregelen kan jij toepassen?

Bijna elke woning kan verbetering vinden op energielasten. Zeker bestaande bouw. Welke maatregelen voor jou het meest van nut zijn kan je het beste bespreken met een bouwtechnisch specialist. Maatwerkrapporten komen ook in aanmerking voor subsidie. Zo weet jij precies wat je moet doen om jouw woning die gewenste upgrade te geven.

Aan welke eisen moet je voldoen?

 • Je bent eigenaar én bewoner van de woning.
 • De werkzaamheden voor de energiebesparing zijn ná 15-08-2019 gestart
 • 2 of meer isolatiemaatregelen
  • Dakisolatie
  • Spouwmuurisolatie
  • Gevelisolatie
  • Vloerisolatie
   Bodemisolatie
  • HR++ of Triple glas
 • Per onderdeel voldoe je aan de minimale isolatiewaarde.
 • Je hebt niet eerder SEEH subsidie
 • De maatregelen worden door een bedrijf uitgevoerd.

Meer informatie over alle regels vind je op de website van de RVO.

Hoe financier je de rest?

Er zijn natuurlijk meerdere manieren om de 80% aan overgebleven kosten te voldoen. Het mooiste zou zijn als dit met beschikbaar spaargeld kan worden betaald. Dat scheelt namelijk rente. Maar als je die niet beschikbaar hebt, is financieren ook een goede optie.

Het verhogen van de hypotheek ten behoeve van een verbouwing is nog steeds een goede optie. Al helemaal als die verbouwing wordt gedaan voor energiebesparing.

Stel dat je €20.000,00 investeert en €4.000,00 subsidie krijgt. Dan moet de overige €16.000,00 gefinancierd worden. De maandlasten voor een lening van €16.000,00 zijn ongeveer €55,00 á €60,00 per maand. Hou wel rekening met kosten zoals Advies- afsluitkosten en mogelijk taxatie en notariskosten. Ook deze kunnen in theorie meegefinancierd worden.

Is dit verstandig?

Hoe het in de toekomst gaat blijft altijd de vraag, maar de huidige trend is duidelijk. Een energiezuiniger huis is beter!
Dit gaan we de komende jaren ook merken in de woningwaarde. Een hypotheek voor energiezuinige woningen is goedkoper, de rente is lager, en de maandlasten voor stookkosten zijn lager. Hierdoor woon je goedkoper in een energiezuinige woning. Die lagere maandlasten gaan volgens ons effect hebben op de woningwaarde. Andersom geldt dat natuurlijk net zo. Energie slurpende woningen worden door die hogere maandlasten juist goedkoper.

Contact

Stuur ons een bericht

Heb je een vraag? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op.

043 204 15 43 info@vindmakelaardij.nl info@vindmakelaardij.nl 0478 70 05 10
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×