Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Relaxte verhuizing dankzij gouden verhuistips!

Door een verhuizing goed voor te bereiden, kun je de verhuisdag zo soepel mogelijk laten verlopen. Ook voorkom je op deze manier dat je belangrijke zaken vergeet. Wij helpen je graag om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op dit moment.

Verhuizen kan best wat stress met zich meebrengen. Dat komt door de ingrijpende verandering van een ander huis en een andere leefomgeving. Wij kunnen de stress een beetje wegnemen door gouden verhuistips met je te delen. Met deze tips kun je zoveel mogelijk vooraf al goed regelen.

Begin de verhuizing op tijd

Tussen het kopen van een huis en de daadwerkelijke overdracht zitten vaak enkele maanden. Gebruik deze periode voor het voorbereiden van de verhuizing en het afsluiten van contracten en verzekeringen. De volgende zaken kun je al regelen vóór de overdracht bij de notaris:

  • Verzeker de woning, ingaande op de dag van de overdracht
  • Zorg voor een internetaansluiting, telefonie en televisie
  • Zoek een energieleverancier en sluit een contract die ingaat op de overdrachtsdatum

Ook wat betreft het voorbereiden van de verhuizing zelf kun je al het nodige doen. De volgende voorbereidingen kun je al treffen:

  • Start met het inpakken van spullen die je niet meer nodig hebt in de maanden tot aan de verhuizing. Denk hierbij aan kerstspullen, winterkleding etc.
  • Kijk kritisch naar de spullen die je in de afgelopen jaren niet gebruikt hebt. Wat je niet gebruikt hebt in de afgelopen jaren, ga je in de toekomst waarschijnlijk ook niet meer gebruiken. Ruim deze spullen op, breng ze naar de lokale kringloopwinkel, geef ze weg, breng ze naar het grof vuil. Of zet ze op Marktplaats, de extra inkomsten zijn ongetwijfeld welkom in een dure verhuisperiode.

Voorbereiding van de échte verhuizing

Ga je verhuizers inschakelen of ga je het zelf doen met hulp van familie en vrienden? Als je een professioneel verhuizer inschakelt, moet je zo snel mogelijk een datum vastleggen. Vraag offertes op bij verschillende verhuizers. De onderlinge verschillen in prijs en service kunnen groot zijn. Naarmate de verhuisdatum nadert, kun je steeds meer spullen inpakken. Zorg voor verhuisdozen en zet er duidelijk op wat erin zit en waar de betreffende doos naar toe moet. Zo kunnen de hulptroepen de dozen gelijk naar de juiste kamer brengen.

Benodigdheden voor de nieuwe woning

Houd rekening met lange levertijden voor bijvoorbeeld meubels, hout voor het verbouwen en andere bouwmaterialen. De levertijd voor veel producten is lang. Je moet er niet van opkijken dat je voor nieuwe meubels 20 weken of langer moet wachten voor je ze geleverd krijgt. Bestel dus al maanden van tevoren, wat je in de nieuwe woning nodig hebt. In overleg kun je bijvoorbeeld meubels eerst nog een paar weken bij de winkelier laten staan als ze wel te vroeg komen.

Houd essentiële zaken apart

Je moet voorkomen dat belangrijke papieren of gebruiksartikelen die je nodig hebt voor de verhuizing, in een verkeerde doos verdwijnen. Maak daarom speciale verhuisdozen voor essentiële zaken. Hier doe je de documenten in die je nodig hebt bij de notaris en de klusspullen die je gaat gebruiken direct na de overdracht bij de notaris. Vergeet de waterkoker, de koffiemachine en koffie en thee ook niet. Deze dozen zet je apart van de andere dozen.

Met onze tips ga je goed voorbereid de verhuizing in en verhoog je jouw comfort zodra je eindelijk in de nieuwe woning zit.

Moet jij je huis nou nog verkopen? Wij helpen je graag om je verhuisproces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Kijk eens wat wij als verkoopmakelaar (of aankoopmakelaar) voor jou kunnen betekenen of neem direct contact met ons op.

Contact

Stuur ons een bericht

Heb je een vraag? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op.

043 204 15 43 info@vindmakelaardij.nl info@vindmakelaardij.nl 0478 70 05 10
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×