Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Buiten kantoortijden zijn we bereikbaar via whatsapp of e-mail.

Buiten kantoortijden zijn we bereikbaar via whatsapp of e-mail.

0478 70 05 10

Wonen in Boxmeer | VIND Makelaardij

Wonen in Boxmeer

Bedrijvig, historisch en Brabants gezellig

Met ca. 12.000  inwoners is Boxmeer met recht een groot dorp te noemen. De hoofdplaats van de gelijknamige gemeente. Hier woon je in relatieve rust, voorzien van alle voorzieningen die je kan wensen. Boxmeer kent een hechte kern die zich verenigt rondom carnaval en  de wielerronde “daags na de tour”.

Wil jij wonen in Boxmeer? Lees dan snel verder of neem contact met ons kantoor op.

Wonen in Boxmeer

Boxmeer is een kern met een centrale rol in de regio. Wonen, werken en recreëren kan hier allemaal. Door de A73, de treinverbinding met Nijmegen en Venlo én de Maas heeft Boxmeer ook in de toekomst veel potentie. Veel mensen uit de regio willen graag in Boxmeer wonen. Dit komt voornamelijk door de faciliteiten die het grootste dorp uit de regio biedt. Al het genot van stedelijke faciliteiten maar dan met een dorpse gezelligheid en natuur om de hoek.

Meer informatie over wonen in Boxmeer: Kijk op Boxmeer Toerisme

Geschiedenis van Boxmeer

Er zijn al kenmerken uit de Romeinse tijd gevonden. De Romeinen hadden een weg van Maastricht naar Nijmegen en deze liep door Boxmeer. Boxmeer pas heel laat bij de provincie Noord-Brabant gevoegd. In diezelfde periode werd Boxmeer een aparte gemeente, met een belangrijke en zelfstandige Katholieke rol.

Woningen in Boxmeer

Boxmeer kent verschillende wijken met elk haar eigen specifieke kenmerken. Uiteraard is er een levendig centrum met veel appartementen of kleinere woningen. Rondom het centrum is voor voor iedereen wel wat te vinden. Van sociale huur en fijne starterswoningen tot grote vrijstaande woningen op ruime percelen.

De gemeente Boxmeer biedt via het SVn een drietal leningen voor het verduurzamen van uw woning. Meer info: KLIK HIER. Een starterslening is in Boxmeer ook beschikbaar. Meer informatie over de starterslening? Klik dan HIER

Faciliteiten in Boxmeer

Boxmeer ligt aan de Maas dus daar recreëren kan niet ontbreken. Geen zin in water? Dan ga je lekker in het centrum op het terras genieten van een Hollands zonnetje.

Uiteraard beschikt Boxmeer nog over basisscholen en middelbare scholen. MBO, HBO en Universiteit liggen vervolgens op korte afstand en deze zijn bereikbaar met openbaar vervoer. Voor iedere doelgroep kent Boxmeer avondvullende programma’s. Uit eten Bij Brasserie De Bock, of Grand Café De Douaniere of een avondje stappen bij Cantina La Bamba. Het kan allemaal.

Verenigingsleven Boxmeer

Zin om nieuwe vrienden te ontmoeten? Boxmeer kent een levendig en actief verenigingsleven. Voetballen doe je bij Olympia’18. Geen voetbalfan? Boxmeer kent diverse andere verenigingen, zie HIER de website van de gemeente.

Feesten doe je natuurlijk tijdens carnaval. Jaarlijks is in Boxmeer een van de bekendste optochten van de regio. Hier komen jaarlijks zo’n 25.000 bezoekers op af.

Natuur rondom Boxmeer

Het dorp is direct aan de Maas gelegen. Aan de overzijde van de Maas vindt je prachtige bossen en heides. Langs de Maas zie je de prachtig Maasheggen. Sinds enkele jaren is dit gebied door Unesco aangewezen als biosfeergebied.

Makelaar Boxmeer

Wonen in dit mooie dorp? Neem dan contact op met VIND Makelaardij.

Iedereen kan wonen, werken, leven en recreëren in Boxmeer!

Contact

Stuur ons een bericht

Heb je een vraag? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op.

info@vindmakelaardij.nl 0478 70 05 10
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×