Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Zo maak jij je woning verkoopklaar!

Je kunt jouw huis aantrekkelijker maken voor potentiële kopers door het eerst op te knappen en dan pas in de verkoop te zetten. Het hoeven geen volledige renovaties te zijn. Ook met kleine en betaalbare verbeteringen kun je al een groot verschil maken. Een frisse kleur op de muur kan al veel doen. We hebben zelfs een checklist gemaakt die je onderaan dit artikel kunt downloaden zodat jouw woning er verkoopklaar uit ziet!

Met weinig geld en moeite kun je met sommige klusjes in jouw huis een groot verschil maken. Werk bijvoorbeeld kleine irritatiepunten weg voordat de bezichtigingen beginnen. Denk maar eens aan slecht sluitende keukendeurtjes, loslatend behang en losse deurklinken. Deze minpunten werk je weg binnen een paar minuten.

Kijk door de bril van een potentiële koper

Nadelen van je eigen huis zie je vaak zelf niet meer. Je bent gewend geraakt aan de kleine mankementen. Loop dus eens door je huis alsof je overweegt om het huis te kopen. Je kunt ook familie of vrienden vragen om jou tips te geven over wat zij anders zouden willen. Een zeer smaakgevoelige kleur op de muren kun je bijvoorbeeld overschilderen. Let ook op de kwaliteit. Een raam met een scheur erin is gegarandeerd een minpunt voor een potentiële koper. De schade kun je waarschijnlijk claimen op de glasverzekering van het huis.

Is het de investering waard?

Je moet bij elke investering wel eerst de afweging maken of het de moeite waard is. De baten moeten groter zijn dan de lasten. Het probleem is dat investeringen niet altijd zorgen voor een hogere verkoopprijs. Versleten vloerbedekking op een slaapkamer vervangen door nieuwe vloerbedekking zal je waarschijnlijk geen hogere verkoopprijs opleveren. Het renoveren van een verouderde keuken door het plaatsen van nieuwe frontjes mogelijk wel, maar ook dan kun je niet rationeel bepalen wat het jou meer gaat opleveren. De verkopende makelaar kan jou adviseren over investeringen die je overweegt in het huis.

Verkoopklaar door praktische veranderingen

Met een andere indeling kun je jouw huis ook al een andere indruk laten geven. Door creatieve veranderingen kun je jouw huis geschikt maken voor meer kopers. Een voorbeeld hiervan is het splitsen van een grote slaapkamer in twee slaapkamers. Dit kan ingrijpend en kostbaar zijn, maar het voordeel is dat je een grotere doelgroep aanspreekt. Of je hebt nu een rommelkamer die je gebruikt voor de opslag van spullen. Ruim de kamer leeg en zet er een bed in, zodat het weer een slaapkamer lijkt. Bij een bezichtiging kan een dergelijke verandering een groot verschil maken.

Opruimen en opknappen

Grote investeringen zijn vaak niet slim. Maar door het opruimen en opknappen van jouw huis oogt de woning een stuk frisser én ruimer. Niet alleen op de verkoopfoto’s, maar ook tijdens bezichtigingen. Door je te beperken tot het kopen van verf, deurklinken en behang, kun je een groot effect bereiken zonder dat je veel geld uitgeeft. Een opgeknapt huis verkoop je sneller en hopelijk ook nog voor een beter bedrag.

Heb je verkoopplannen? Wij doen (geheel vrijblijvend) een waardebepaling voor je en geven je tips om jouw huis verkoopklaar te maken. Je kunt zelfs een gratis online waardebepaling doen om al een indicatie te krijgen van de waarde van je woning!

Contact

Stuur ons een bericht

Heb je een vraag? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op.

info@vindmakelaardij.nl 0478 70 05 10
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×