Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Wat zijn de voordelen van een nieuwbouwwoning?

Het kopen van een nieuwbouwwoning heeft voordelen en nadelen. Door de stijgende energiekosten is de energiezuinigheid van nieuwe huizen een steeds belangrijker voordeel geworden. Neem bij het beslissen ook de nadelen mee van het kopen van een nieuw huis. Overweeg zeker ook een jonge woning. Een nog te bouwen woning kun je volledig afstemmen op jouw wensen. Dat is een groot voordeel, maar deze flexibiliteit heeft wel een hoge prijs. Voor het plaatsen van een extra stopcontact in een nieuw huis, moet je al flink betalen. Het gaat mogelijk wel om tienduizenden euro’s extra als je het huis met bijvoorbeeld één meter wilt verbreden. Om een goede keuze te kunnen maken, nemen wij jou mee in de voordelen en de nadelen van nieuwbouwhuis.

Wat zijn de voordelen van een nieuwbouwwoning?

Nieuwe huizen zijn duurzaam gebouwd en worden niet meer aangesloten op het gas. Ook moet het huis voldoen aan voorschriften gericht op duurzaamheid. De voordelen van een nieuwbouwwoning op een rijtje:

 • Je koopt vrij op naam, waardoor je geen overdrachtsbelasting betaalt;
 • Het huis is ontzettend duurzaam, wat in veel gevallen ook zorgt voor een lagere hypotheekrente;
 • Doordat er moet worden voldaan aan het Bouwbesluit, kun je rekenen op kwalitatieve bouw;
 • Alles is nieuw waardoor de onderhoudskosten de eerste jaren laag zullen zijn;
 • Nieuwbouwwoningen hebben vaak een garantie op het gebouw en de installaties. Dit kan zorgen voor extra zekerheid voor de koper;
 • Je kunt de woning helemaal naar jouw smaak en wensen laten bouwen.
Meer weten over het financieren van een nieuwbouwwoning?  Klik dan hier!

Wat zijn de nadelen van een nieuwbouwwoning?

Het nieuw laten bouwen van een huis is erg kostbaar. Door de kwalitatief goede bouw en het duurzaam bouwen, kun je rekenen op hoge kosten. Zeker in deze tijd met stijgende kosten voor vakmensen en materialen. Andere nadelen zijn:

 • Er zit vaak veel tijd tussen het kopen en de oplevering van de woning;
 • Relatief hoge kosten van meerwerk;
 • Beperkter aanbod ten opzichte van bestaande woningen;
 • Na de oplevering moet je de tuin nog aanleggen;
 • Geen onderhandelingsruimte bij het kopen;
 • Kopen op basis van een tekening.

Door het kopen van een jonge woning heb je veel van de voordelen wel en minder nadelen

Een huis kopen van een aantal jaren oud geeft jou nog steeds de duurzame voordelen, maar nadelen zoals hoge kosten van personeel, bouwkosten en een kale tuin heb je niet met een jonge woning. Helaas zijn de prijzen van dergelijke huizen ook relatief hoog en heb je niet meer de flexibiliteit om de woning helemaal volgens jouw plan te laten bouwen.

Een nieuw huis is vaak instapklaar

Jonge huizen zijn vaak goed afgewerkt en qua duurzaamheid ben je ook gelijk klaar voor de toekomst. Uiteraard moet je het huis nog wel zo goed mogelijk afstemmen op jouw wensen, maar je hoeft geen verbouwingen uit te voeren om het huis geschikt te maken voor het wonen. Het blijft vaak beperkt tot het schilderen van de binnenkant in de juiste kleuren. De huizen hebben waarschijnlijk het energielabel A+++. Als de energieprijzen ook in de toekomst hoog blijven, zullen dergelijke huizen ook waardevaster zijn dan huizen met slechtere energielabels.

Ben je op zoek naar een jonge- of een nieuwbouwwoning? Wij helpen je bij jouw zoektocht en ondersteunen je in het hele proces: zowel bij de aankoop als bij verkoop of financiering.

Contact

Stuur ons een bericht

Heb je een vraag? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op.

043 204 15 43 info@vindmakelaardij.nl info@vindmakelaardij.nl 0478 70 05 10
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×