Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Wat een bewogen jaar

2022, Het vijfde jaar van VIND Makelaardij, was een bewogen jaar. Wat begon als hét jaar waarin we verlost zouden moeten zijn van coronamaatregelen werd het jaar van inflatie, stijgende energieprijzen, een oplopende rente en een oorlog op ons eigen continent.

En dat betekent een-op-een dat de woningmarkt aan het veranderen is. En om eerlijk te zijn, is dat laatste misschien maar goed ook. Ik denk niet dat er één makelaar is die het gigantische woningtekort en daardoor grote aantallen bezichtigingen per woning een fijne situatie vond. Een paar jaar lang hebben we bij veel huizen veel potentiële kopers moeten teleurstellen. Goede biedingen werden afgewezen omdat er toch nog een beter bod was. Goed voor die ene verkoop, maar niet goed voor de woningmarkt in z’n geheel.

Niet alleen op de woningmarkt was het een gekke tijd. Ook bij VIND Financieel Advies hebben we ervaren hoe het is als de druk er vol op staat. Biedingen zonder voorbehoud van financiering, kopers die snel moesten kunnen schakelen en de stijgende rente maakte dat we geregeld tot de late uurtjes door moesten om die ene goede hypotheekofferte er doorheen te slepen.

Op 01 januari 2021 opende VIND in het verzamelgebouw “Eigen Loon” aan de Irenestraat 12 in Overloon. 2 jaar later zitten we hier met 4 personen. Noa, Maurice en Jef zorgden er in korte tijd voor dat we van een éénpitter zijn doorgegroeid naar een kantoor waarin taken worden verdeeld, iedereen zijn eigen specialiteit heeft, en klanten gewend moeten raken aan het idee dat kantoor bellen soms sneller is dan mij rechtstreeks. En zo’n groei gaat met vallen en opstaan. Maar wat zijn we er trots op!

In 2023 zullen we zien dat kopers kieskeuriger worden. De rente is gestegen en de druk is enigszins van de ketel. Er is simpelweg meer keuze. Ook gaat de energieprestatie van een huis steeds belangrijker worden. Het verschil in maandlasten is door de energieprijzen zo groot geworden, dat we er van overtuigd zijn dat ook dit zijn weerslag gaat hebben op het prijsniveau van verschillende woningen.

Volgend jaar gaan we een hele grote stap zetten. We mogen namelijk ons eerste nieuwbouwproject gaan verkopen. Heldersveld in Overloon gaat, als alles goed gaat, in 2023 in de verkoop. Het is een groot project en daarom gaan we de verkoop samen met Peelrand doen. Dit vind ik echt bijzonder want, zoals de meeste van jullie wel weten, ben ik in 2010 bij Peelrand afgestudeerd als makelaar.

Wat 2023 ons verder ook gaat brengen… Wij hebben er zin in!

Contact

Stuur ons een bericht

Heb je een vraag? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op.

043 204 15 43 info@vindmakelaardij.nl info@vindmakelaardij.nl 0478 70 05 10
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×