Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Is die woningmarkt nou echt zo veranderd?

Onlangs vroeg de redactie van Maasdriehoek mij om te gaan schrijven over de woningmarkt in onze mooie regio. Laat ik dat nou net leuk vinden om te doen! De komende tijd ga ik jullie op de hoogte houden van mijn visie op de woningmarkt. Vandaag is de aftrap, veel leesplezier!

De aan ons meest gestelde vraag van dit moment: ‘Dick… is het nou anders dan een jaar geleden?’ Of: ‘Hé Dick, tegenwoordig hard aan het werken of niet?’. Allemaal logische vragen. Logisch, omdat de kranten er dagelijks over schrijven. En als ik een nieuwsbericht over de woningmarkt lees, ben ik het er zelden mee eens.

Maar inderdaad, er is veel veranderd. En dat is misschien maar goed ook. Ik ken niet één makelaar die blij was met de markt zoals die in 2020 en 2021 was. Ja, we verkochten alles wat los en vast zat, en ja, er werden bedragen betaald waar onze verkopers in de jaren daarvoor niet van durfde te dromen. Die markt had ook een keerzijde: ‘Nee zeggen tegen iemand die een woning graag wil kopen, dat went nooit.’

Dus ja, het is veranderd. Er is veel veranderd. Het verkopen duurt wat langer. Soms valt het animo ronduit tegen. En weer andere huizen gaan nog steeds als warme broodjes. Overbieden is nog altijd niet helemaal verdwenen. Maar de kopers hebben wel meer eisen aan een woning. Er is meer aanbod en door de gestegen rente zijn ze kritischer. En terecht!

We zien vooral een daling bij het aantal bezichtigingen voor energieslurpende huizen. Al helemaal als die qua afwerking wat meer gedateerd zijn. Bij deze huizen moet je als koper nu meer dan voorheen rekening houden met een fors bouwbudget. Niet verbouwen is door de hoge energieprijzen voor veel potentiële kopers geen optie meer.

Plan Heldersveld

Maar ondanks het teruglopen van het aantal bezichtigingen is de vraag onverminderd groot. Er is een gigantisch tekort aan woningen.. Zowel in de koop- als in de huurmarkt Daarom zijn we supertrots te mogen zeggen dat we ons eerste nieuwbouwproject mogen gaan verkopen. Zodra alle vergunningen rond zijn komt in Overloon het plan Heldersveld in de verkoop. Een plan met sociale huurwoningen, CPO woningen, een grote diversiteit aan koopwoningen én vrije bouwkavels.

Voor ons kantoor een gigantische stap voorwaarts. Na 5 jaar opbouwen een kroon op ons werk. En voor het bruisende dorp Overloon een boost waar ze al jaren aan toe zijn.

Tot de volgende keer!

Dick Arts
VIND Makelaardij & VIND Financieel Advies

 

 

Contact

Stuur ons een bericht

Heb je een vraag? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op.

043 204 15 43 info@vindmakelaardij.nl info@vindmakelaardij.nl 0478 70 05 10
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×