Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Hoe bereidt je jezelf voor op nieuwbouw?

Nieuwbouw Overloon

Help! Er komt nieuwbouw aan. Wat moeten we nu doen? In dit artikel leggen we uit wat er allemaal op je af komt, hoe jij je kan voorbereiden, en waar je verder rekening mee moet houden. Staat het antwoord op jouw vraag hier niet bij, dan staan we je graag te woord.

Hoe snel moet ik beslissen?

Bij nieuwbouw is er vaak sprake van een lange aanloopperiode. Deze periode moet je goed benutten. Want áls straks de plannen definitief zijn, en zodra de vergunningen allemaal verleend zijn, dan zal je binnen een tijdsbestek van enkele weken moeten beslissen in welke kavels je interesse hebt. Hou rekening met een termijn van 2 a 4 weken. Tenminste, als de animo zo groot is als we nu inschatten. Juist vanwege deze korte periode, is het zaak om nu al in actie te komen.

Hoe kan ik mezelf voorbereiden?

Het begint ermee dat je weet wat je wilt? Wil je groter wonen, kleiner wonen, gelijkvloers gaan wonen, of juist vrijstaand met een ruime tuin? Als je weet wat je wilt, kan je het plan verder gaan finetunen. Daarna is het zaak om scherp te krijgen wat je budget is. Hiervoor ga je, indien nodig, langs bij een financieel adviseur. Heb je nog een woning te verkopen, dan laat je een makelaar komen om de waarde in te schatten. Je hypotheekmogelijkheden, in combinatie met je overwaarde en beschikbaar eigen geld, bepalen je budget. Wil jij hierover in gesprek? Dan staan zowel onze makelaars, als onze hypotheekadviseurs voor je klaar. En als je straks redelijk snel moet beslissen, hoeven we de data alleen nog maar te verversen.

Hoe blijf ik op de hoogte?

Het begint ermee dat je jezelf aanmeldt voor de nieuwsbrief. Dat kan op onze website. Ga hiervoor naar: aanmeldformulier Heldersveld. Heb je jezelf hiervoor al aangemeld? Dan hoeft dat niet nogmaals. Via de nieuwsbrief ben je van alle belangrijke stappen als eerste op de hoogte.

Hoe schrijf ik mezelf in voor een kavel?

Straks, als alle vergunningen rond zijn en de verkoop is gestart, wordt aan alle geïnteresseerden gevraagd in welke kavels (met daarop al dan niet een te bouwen woning) zij interesse hebben. Waarschijnlijk kan je jezelf op een drietal kavels inschrijven. Bij deze inschrijving zal een hypotheekverklaring worden gevraagd. Met deze hypotheekverklaring probeert de projectontwikkelaar de kans dat kopers zich terug moeten trekken zo klein mogelijk te maken. Immers, de doorgang van het plan is deels afhankelijk van andere kopers. De uitnodiging voor deze inschrijving ontvangt iedereen die het project volgt, via de nieuwsbrief.

 

Contact

Stuur ons een bericht

Heb je een vraag? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op.

043 204 15 43 info@vindmakelaardij.nl info@vindmakelaardij.nl 0478 70 05 10
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×