Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Vrijstelling overdrachtsbelasting 2024

Ben jij onder de 35 jaar en droom je van een eigen woning? Dan hebben we goed nieuws voor jou! Bij VIND Makelaardij & Financieel Advies willen we je graag informeren over een unieke kans: de vrijstelling van overdrachtsbelasting, oftewel de ‘startersvrijstelling’.

Wat Betekent de Startersvrijstelling voor Jou?

Als je jonger bent dan 35 jaar, mag je éénmalig gebruik maken van de vrijstelling van overdrachtsbelasting bij de aankoop van een woning. En let op, deze regeling geldt niet alleen voor starters op de woningmarkt! Maar, ook als doorstromer onder de 35 kun je van deze kans profiteren, als je nog niet eerder gebruik hebt gemaakt van deze regeling.

Voorwaarden en Koopsom

Dit jaar is de maximale koopsom waarvoor je deze vrijstelling kunt gebruiken €440.000,-. Koop je een duurdere woning, dan betaal je toch 2% overdrachtsbelasting over de totale koopsom, ongeacht je leeftijd.

Verhoging van de Koopsom in 2024

Er is goed nieuws in aantocht! In 2024 wordt de maximale koopsom voor de vrijstelling verhoogd naar €510.000,-. Dit betekent dat er meer woningen binnen jouw bereik komen! Let wel, deze regeling geldt alleen voor woningen die je koopt om zelf in te wonen.

Ontdek Jouw Mogelijkheden!

Weten wat dit bij jou voor impact gaat maken? Neem dan contact met ons op!

Kortom, de verhoogde koopsom en de vrijstelling van overdrachtsbelasting bieden gouden kansen voor iedereen onder de 35 jaar. Mis deze kans niet en zet vandaag nog de eerste stap naar jouw toekomstige woning. We kijken ernaar uit om je te mogen verwelkomen en samen met jou je droomhuis te vinden!

Contact

Stuur ons een bericht

Heb je een vraag? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op.

043 204 15 43 info@vindmakelaardij.nl info@vindmakelaardij.nl 0478 70 05 10
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×