Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Starterslening Cuijk? Check!

Starterslening Cuijk

Per januari 2020 heeft de gemeente Cuijk de starterslening opnieuw in het leven geroepen. Deze lening is bedoeld om starters meer budget en dus meer kansen te geven op de woningmarkt. Soms kan je alleen, of als stel, nog niet zo veel lenen bij een bank. Hierdoor kan je nét niet jouw eerste droomhuis kopen. Door maximaal €25.000,00 bij de gemeente te lenen vergroot je jouw budget.

De gemeente biedt deze hulp voor woningen tot een koopsom van €230.000,00. Koop je een duurdere woning? Dan zal je die zelf moeten financieren.

Wat is een starterslening

De starterslening is een aanvulling op je originele lening bij de bank. Door het nemen van een starterslening mag je niet mínder lenen bij de bank. Iets wat wel gebeurd bij een telefoonkrediet. Het vergroot dus echt je budget. De eerste jaren betaal je de maandlasten van deze lening niet zelf, na 3 jaar gaat de gemeente er van uit dat je meer gaat verdienen en ga je de maandlasten wél zelf betalen. Tegenslag gehad? Of toch minder gaan verdienen? Dan mag je een hertoets laten doen en als je het niet kan betalen, schorten ze de betalingen op.

Aan de starterslening zit wel een fiscaal nadeel, maar dat weegt wat ons betreft niet op tegen het voordeel van het bezitten van je eerste eigen huis.

Starten in Cuijk

Cuijk kent nog een relatief goede startersmarkt. Er is redelijk veel aanbod van woningen tot €230.000,-  en sommige zijn ook geschikt om op termijn een gezin te stichten. Daarom denken wij dat de starterslening in Cuijk écht het verschil kan gaan maken. De starterslening is uiteraard ook in de overige dorpen van Cuijk te gebruiken.

Meer informatie over het dorp Cuijk? Klik dan HIER.

Starterslening aanvragen

Het aanvragen van een starterslening loopt via het SVn. Een goede hypotheekadviseur kan je hier ook bij helpen. Samen met de hypotheekofferte van de bank en je spaargeld, heb je na de aanvraag genoeg budget om de woning te kopen.

Huis kopen in Cuijk?

Heb je hulp nodig bij het kopen van een huis? Neem dan contact met ons op en wie weet zitten we straks samen bij de notaris. Klik HIER voor meer informatie.

 

Contact

Stuur ons een bericht

Heb je een vraag? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op.

043 204 15 43 info@vindmakelaardij.nl info@vindmakelaardij.nl 0478 70 05 10
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×